Excite

Zwemkleding voor kinderen

Het is voor kinderen natuurlijk heel eg spannend om zwemles te krijgen. Ze krijgen met veel nieuwe dingen te maken en kunnen zelfs een zwemdiploma krijgen. Natuurlijk komt er dan veel op hen af. En voor de ouders uiteraard ook: want er moet kinderzwemkleding gekocht worden. Waar moet je op letten?

Het belangrijkste is natuurlijk dat de zwemkleding goed past. Koop niets op de groei, maar zorg dat het prima zit. Passen van zwemkleding kan wat lastig zijn, want wanneer de stof nat wordt, zit het anders. De zwemkleding mag dus best iets te strak zitten, zolang het maar niet te strak is. Eventueel kun je een verkoopmedewerker om hulp vragen.

Betrek het kind ook bij het vinden van zwemkleding. Wat vind je kind mooi? Wil je zoon misschien zo’n zelfde zwembroek als zijn vader of zijn vriendjes? Houd daar dan rekening mee. Wil je zoon een strakke zwembroek of een short? En wat wil je dochter? Een bikini? Zwempak of tankini? En wat voor een kleuren vinden de kinderen mooi? Probeer alles in overleg te doen, zodat je kind ook het idee heeft dat het mee mag denken.

Kinderzwemkledingkun je bijna overal vinden: in warenhuizen, in kledingzaken, in sportwinkels en online. Waar je de zwemkleding koopt is niet belangrijk, zolang het maar goede kleding is die bij het kind past.

Afbeelding: Flickr account weasel_rj

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020