Excite

Leuke zwemkleding voor je kind

De ideale vakantieplek voor je gezin is gekozen en de vliegtickets zijn geboekt. De buurvrouw is gevraagd om voor de planten en de huisdieren te zorgen. Vergeet de leuke zwemkleding van je kind niet. Want wat is nu een zomervakantie als er niet in het water gespetterd kan worden. Maar waar moet je op letten bij het zoeken naar geschikte zwemkleding voor je kids. We hebben hier wat weetjes en tips voor je op een rij gezet.

Kleur

Je zult denken dat kleur niet belangrijk is en dat het eigenlijk niet veel uitmaakt welke kleur de zwemkleding van je kinderen zal hebben. Mis, er is uit onderzoek gebleken dat kinderen zich positiever gedragen in een felgekleurde kamer. Wist je ook dat kinderen geel en rood het mooist vinden. Het zal hun gedrag niet rigoureus veranderen, maar alle beetjes helpen.

Model

Voor het model kijk je het best naar de omgeving van je vakantieplek. Bevat het strand stenen en ruw zand of is de zon daar extreem heet, dan kun je het beste kiezen voor een model dat wat meer huid beschermt.

Jongens

Bij jongens is de keuze vrij simpel. Je kunt kiezen uit een slip, een boxershort of een short die ongeveer tot de knieën reikt. De boodschap is, hoe langer, hoe beter. Maar je kunt je voorstellen dat een slip in natte toestand wel lekkerder zit dan een short.

Meisjes

Voor de meisjes zijn er tegenwoordig heel wat leuke pakjes. Van kleine bikini's tot shortpakjes, inclusief shirtje. Ook hier is de boodschap natuurlijk dat je het best zoveel mogelijk huid beschermt.

Kinderzwemkleding met uv bescherming

Tegenwoordig zijn er leuke zwempakjes voor kinderen te koop met een uv bescherming (UPF 50+). Dat bespaart je natuurlijk heel wat insmeerwerk. De pakjes variëren van shorts, tot hele broekpakjes waar de neklijn lekker hoog is en de broekjes tot over de knie reiken.

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021