Excite

Leuke zwemkledij voor de baby

Je kunt kiezen voor een zwembroek of een badpak. Leuke zwemkledij voor je baby is te vinden in de meeste warenhuizen en ook in babywinkels. En soms vind je het zelfs op de markt.

Wel of geen zwemkleding

Of je je baby zwemkleding aantrekt, is je eigen keuze. De ene ouder doet het wel, de andere ouder doet het niet. Aan allebei opties kleven uiteraard voor- en nadelen.

De voordelen van zwemkleding

Het voordeel van zwemkleding is dat het beschermd tegen de felle zonnestralen, koude wind en vuil. Bovendien staat het ook nog eens erg leuk en schattig.

De nadelen van zwemkleding

Het nadeel is dat zwemkledij niet altijd even gemakkelijk kan worden aan- en uitgetrokken. Daarnaast groeien baby's zo hard dat de zwembroek of het badpakje een zomer later zeker niet meer past.

Zwembroekje

Een zwembroekje kan prima voor je baby. Het is eenvoudig aan en uit te trekken. Na het zwemmen kun je de baby bovendien snel voorzien van een luier. Bij een zwembroekje zie je alleen niet altijd of je baby een jongetje of een meisje is. Wil je 'lastige vragen' voorkomen, dan kun je dit probleem op meerdere manieren oplossen. Geef een jongen bijvoorbeeld een blauwe zwembroek en de meisje een roze. Ook kun je bij een meisje ook voor een bikini kiezen.

Zwempakje

Je kunt bij een meisje ook een zwempakje overwegen. Deze zwempakken zijn er al voor de allerkleinsten. Een zwempak biedt tevens meer bescherming voor de tere babyhuid. Dit kan dus een goede reden zijn om voor een badpak te kiezen. Het is overigens wel altijd belangrijk om een baby goed in te smeren tegen de zon, ongeacht wat het draagt.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021