Excite

Zweedse winkel showt plus-size mannequins

In de modewereld is een kleine rol ontstaan nadat een kledingzaak in de Zweedse hoofdstad Stockholm plus-size mannequins opstelde. Het nog onbekende Zweedse modehuis showt de ‘realistische’ mannequins als experiment. De winkel probeert of het poseren van lingerie in de grotere damesmaten zoals 42 en 44, zal leiden tot meer verkoop.

Woman’s Rights News

De foto werd via verschillende websites uiteindelijk geupload bij de Facebook-groep Woman’s Rights News. In de social media veroorzaken de mannequins veel reacties, voornamelijk positief. Zo vertegenwoordigen de plus-size mannequins een veel grotere groep vrouwen dan de dunnere ‘normale’ paspoppen met maat 34 of 36. Maat 42 is vandaag de dag zelfs de gemiddelde damesmaat in Amerika.

Ongezonde levensstijl

Hoewel veel ‘plus-size’ vrouwen zich door de mannequins beter kunnen voorstellen hoe lingerie hen staat, vragen sommige vrouwen zich hardop af of de poppen niet nog realistischer kunnen. Zo zijn de mannequins met grote maat nog onnatuurlijk in proportie. Aan de andere kant zijn er geluiden dat de forsere mannequins een ongezonde levensstijl zouden promoten. Bij Woman’s Rights News vragen sommigen zich dan ook hardop af of de plus-size mannequins wel een goed idee zijn, in tijden waar obesitas zo hard oprukt.

Plus-size mannequins niet bij H&M

Uit onderzoek van verschillende websites is overigens gebleken dat de foto van de mannequins in lingerie al sinds april vorig jaar op het web te vinden is. Het is onduidelijk bij welke winkel de plus-size paspoppen in het Scandinavische land te zien zijn. H&M heeft inmiddels in een reactie laten weten dat de forsere mannequins niet bij hen in de winkel staan.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021