Excite

Zomertrend 2013: witte kleding

De zomertrend van 2013 wordt witte kleding. Normaal gesproken wordt wit geassocieerd met lief, puur, of een sfeer van maagdelijkheid, maar in 2013 heeft wit een stoer randje. Gecombineerd met kant, leer en bewerkte stoffen wordt wit ineens een beetje rock en roll.

Wit en Labour Day

Het is een ongeschreven regel dat je geen wit draagt na de eerste maandag van September (Labour Day). Jarenlang paste de lichte kleur niet bij het winterse klimaat. Nu is die regel sinds de jaren tachtig alweer naar de achtergrond geschoven. Witte of andere lichte kleding mag ook gewoon de rest van het jaar gedragen worden.

Kracht van wit

Dat gebeurt dan ook. Op de catwalks tijdens de afgelopen modeweken zagen we verschillende ontwerpers die de zomertrend van 2013 presenteerden: wit. Alexander Wang, Proenza Schouler, Chloé en Chanel lieten allemaal witte of lichte stoffen zien. Meer minimalistische merken zoals Jil Sander en Calvin Klein kennen de kracht van wit al jaren. Ze zijn dol op wit, omdat alle aandacht dan naar silhouet, snit en detail wordt getrokken.

Wit betekent stoer

Wit in 2013 betekent stoer. Investeer in een witte jeans en combineer met een simpel zwart t-shirt en sneakers of pumps. Of ga voor een stoere zakelijke look met een wit damespak. Verder kunnen studs kunnen weer helemaal, bijvoorbeeld in combinatie met wit leer of als detail op shirts en broeken. Ook witte schoenen en witte tassen passen bij de zomertrend 2013.

Offwhite kleuren

Vind je wit te smetteloos? Ook allerlei offwhite kleuren vallen onder deze trend, denk aan lichte beigetinten, lichtblauw en heel lichtroze. Combinaties van deze kleuren, of combinaties met transparante lichte stoffen geven je een bijna tijdloze -clean- look die helemaal past bij de zomer van 2013.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020