Excite

Een zomerjas in kindermaat 122 vinden

Ook de kleine kinderen ontkomen niet aan de trends van deze zomer. In hun jassen zie je ook de trends terug. Maar wat zijn die trends en waar vind je ze in de zomerjassen?

Een zomerjas in kindermaat 122 vinden kan soms nog best lastig zijn, vooral als het kind een uitgesproken smaak heeft. Wanneer er gelet wordt op de trends en op dingen als wasbaar, zal het niet moeilijk zijn een leuke jas te vinden.

Trends in de kindermode

In 2011 zijn er ook weer trends in de kindermode. Zowel voor de jongens als voor de meisjes.

Voor de meisjes zie je vooral veel felle kleuren en bloemen. Groot en klein. Daarnaast zie je veel trends voor volwassenen terugkomen in de kleding voor meisjes. De felle kleuren, de trenchcoats, maar ook de korte jasjes.

Bij de jongens zijn de jungle-invloeden te zien. Denk aan strepen van een zebra of een tijger. Ook zijn de sportelementen te zien in de kleding. Dit is meestal wel te zien in de jongenskleding.

In de zomerjassen voor meisjes zijn vooral de felle kleuren te zien. Ook de kinderversies van bijvoorbeeld de trenchcoat zie je veel. Ook worden de bloemen gebruikt. Aan een rits bijvoorbeeld of in de voering van de jassen.

Bij de jongens zijn de jassen vooral sportief met vele kleuren en hier en daar invloeden van de wilde dieren. Ook strepen worden gebruikt als blikvangers op jassen.

Zomerjassen voor kinderen

Maat 122 is geschikt voor kinderen van 6 tot 7 jaar. Dit is natuurlijk een gemiddelde leeftijd en kan best anders liggen bij sommige kinderen.

Een zomerjas kopen

Het is altijd handig om niet zomaar een zomerjas te kopen die het kind aanwijst.

Let op het materiaal. Is het niet te brandbaar? Is de jas gemakkelijk te wassen? Dit zijn wel twee belangrijke dingen. Kinderen maken zich meestal gauw vies en dan is het wel erg handig als de jas zelf kan worden gewassen. Vaak vind je hiervoor een label binnen in de jas met wasinstructies. Kijk hiernaar voor je hem gaat kopen.

Ook is het handig dat de jas niet brandbaar is. Stel je voor dat het kind met de jas tegen een vuurkorf aan loopt. Dan wil je niet dat je kind er brandwonden door op loopt.

Ook is het handig om een jas te nemen die tegen een stootje kan. Kinderen zijn niet voorzichtig en het is aan te raden een jas te nemen die niet na een keer dragen kapot is.

Een zomerjas kun je bij de meeste grote ketens en merken wel kopen. Denk aan H&M, C&A, maar ook bijvoorbeeld de merken Oilily of Benetton. In kinderjassen is een heleboel keuze in heel veel winkels.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020