Excite

Zoete dromen in een vrolijk kinderbed

Een kinderkamer is niet compleet zonder een vrolijk kinderbed. Kinderbedden heb je tegenwoordig in allerlei leuke kleuren en designs, maar belangrijk is natuurlijk dat je kind goed slaapt. Voor een kinderbed zijn een aantal zaken belangrijk.

Het hout moet splintervrij zijn. Meestal wordt voor kinderbedden beukenhout gebruikt. Dit is een goede houtsoort. Grenen is bijvoorbeeld minder geschikt omdat dit een zachte houtsoort is. Als het bed spijlen heeft, is het belangrijk dat deze dicht bij elkaar zitten. De afstand tussen de spijlen is belangrijk omdat anders het hoofdje of de armpjes van je kind er doorheen kunnen en deze zo bekneld kan raken.

Gemiddeld slaapt een kind tot anderhalf, tweeënhalf jaar in een ledikant. Daarop volgen peuter- of kinderbedden. De meest voorkomende maten voor een kinderbed of kindermatras zijn 55 bij 110 centimeter, 60 bij 120 centimeter, 65 bij 135 centimeter, 70 bij 140 centimeter en 70 bij 150 centimeter. Als je kind tenminste 20 centimeter speling heeft, is dat voldoende.

Naast een gewoon bed kun je natuurlijk ook nog kiezen voor een hoogslaper of een stapelbed. Nog niet zo geschikt voor peuters, wel voor oudere kinderen. Vooral voor deze laatste groep zijn ontzettend veel bijzondere designs beschikbaar. Zoals een raceauto of een boomhut. Erg leuk voor een kinderkamer met een speciaal thema.

De meeste meubelzaken verkopen kinderbedden. Echt bijzondere bedden vind je echter vaak bij gespecialiseerde webwinkels, zoals kinderbeddenwebshop.nl. Hier vind je bedden voor kleine prinsesjes en piraten en handige hoogslapers en stapelbedden in kinderformaten.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Bedzine

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020