Excite

Zo maak je je eigen kinderbed

Een kinderbed kun je kopen, maar als je een beetje handig bent, kun je er ook gewoon eentje zelf maken. Dat kan behoorlijk schelen in de kosten en dat is ook niet onbelangrijk, zeker niet als je je bedenkt hoeveel kinderen wel niet nodig hebben. Voor het geld dat je over hebt is dan zeker nog wel een andere, minstens zo belangrijke bestemming te vinden!

Een kinderbed kun je eenvoudig maken als je de juiste materialen hebt. Daarvoor is het eerst handig om een tekening te maken. Je kunt kiezen voor een echte babywieg, maar je kunt het bedje ook wat groter maken, zodat het bijvoorbeeld ook echt twee of drie jaar gebruikt kan worden. Of misschien zelfs wel meer. Maak het niet té groot; het moet wel prettig en veilig blijven. Houd bij de maten die je kiest ook rekening met de maten van de beschikbare matrassen. Hiervoor kun je het beste even langs een kinderwinkel; voor kinderen is het verstandig om goede matrassen te kiezen.

Wil je het bed schilderen en plan je ook het te gebruiken als babybed? Kies dan alleen voor kindvriendelijke verf. Kinderen kauwen namelijk nogal graag op dingen en een bedrand is dan ideaal voer. Dan wil je natuurlijk niet dat er giftige verfstoffen in zitten!

Tot slot: neem ook de tijd om goed beddengoed te kiezen en denk eraan dat je meerdere setjes koopt, zodat er ook genoeg is als je een deel in de was hebt zitten. Houd rekening met de seizoenen en zorg ervoor dat je altijd een mooi en passend deken in huis hebt. Als je eigengemaakte kinderbed dan af is, weet je zeker dat jij én je kind er zo het meest van kunnen genieten!

Afbeelding: Flickr account luigig

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020