Excite

Zo koop je een prachtige designertas

We hebben allemaal wel een zwakke plek, iets waar we misschien meer geld aan uitgeven dan strikt noodzakelijk is. Voor veel vrouwen zijn tassen zo'n zwakke plek. Ben jij ook dol op tassen? Dan kun je ervoor kiezen om jezelf regelmatig te trakteren op een exemplaar van een paar tientjes, waar je even snel weer op uitgekeken bent. Of je pakt een keer goed uit met een designertas, waar je jarenlang plezier van hebt en die je eventueel weer goed kunt verkopen op het moment dat je je oog op een nieuw exemplaar hebt laten vallen. Hoe je dat doet? Wij hebben wat tips voor je op een rijtje gezet.
  © Getty Images

Kies voor kwaliteit

Als je gaat voor een zogenaamd 'investment piece', zoals designertassen wel worden genoemd, dan is kwaliteit essentieel. Je kunt een tas overal bij dragen, wat in de praktijk betekent dat hij ook echt wel tegen een stootje moet kunnen. Kies dus voor de hoogst mogelijke kwaliteit. Als je besluit online een tas te kopen, dan kun je bijvoorbeeld via Purse Blog kijken waar je op moet letten.
  © Getty Images

Ga voor leer

Leer is hét perfecte materiaal voor een designertas. Leer wordt mooier naarmate het ouder wordt, je kunt het goed verzorgen en het is heel erg stevig. Let wel op het soort leer. Lamsleer beschadigt bijvoorbeeld sneller dan rundleer. Aan de andere kant is lamsleer wel wat chiquer. Je kunt hierin het beste voor jezelf een afweging maken.
  © Getty Images

Kies een neutrale kleur

Hoewel het aantrekkelijk kan zijn om een modekleur te kopen, is het slimmer om te gaan voor een neutrale kleur waar je echt dol op bent. Denk bijvoorbeeld aan nude, grijs of zwart. Die kleuren passen bij vrijwel alles en je bent er minder snel op uitgekeken. Bovendien kunnen de modekleuren het volgende seizoen al uit de toon vallen en dat is natuurlijk niet de bedoeling van een 'investment piece'.
  © Getty Images

Let op de hardware

Kies voor minimale hardware en val niet voor (te) grote logo's. Denk liever aan de lange termijn en bedenk je goed dat je zo'n groot logo nu misschien wel mooi vindt, maar over een paar jaar misschien niet meer. Bovendien is het veel chiquer om een wat meer subtiele tas te hebben, waarbij duidelijk zichtbaar is dat je kwaliteit bij je hebt, maar niet direct te zien is waar je de tas gekocht hebt. Tassen met veel hardware gaan meestal ook sneller kapot: studs kunnen er vanaf vallen en kettingen kunnen losschieten. Des te minder hardware, des te minder kans op dit soort problemen.
  © Getty Images

Koop tweedehands

Het voordeel van echte designertassen is dat ze vaak zo goed verzorgd worden, dat je ze ook prima tweedehands kunt kopen. Deze tweedehands tassen zien er nog steeds erg goed uit, maar kosten wel een stuk minder dan nieuw in de winkel. Lees hierbij uiteraard wel altijd goed de beschrijving en bekijk de foto's. Zo weet je zeker wat je koopt!
  © Getty Images

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021