Excite

Zo kies je gordijnen voor je huis

Een huis inrichten is een flinke klus. Je moet namelijk niet alleen rekening houden met meubels die je kunt verplaatsen, maar ook met de aankleding van je huis. En gordijnen horen daarbij. Gordijnen uitkiezen is best lastig: er zijn zoveel verschillende soorten en je hebt zoveel mogelijkheden. Je moet een goed idee hebben van wat je wilt, of voldoende tijd hebben om dit uit te zoeken. Als je dat niet doet, dan wordt het behoorlijk moeilijk om een keuze te maken.

Als je gaat voor gordijnen, dan zul je eerst de keuze moeten maken tussen overgordijnen of gordijnen in het venster. In de woonkamer gebruiken heel veel mensen overgordijnen. Die voorkomen elke vorm van inkijk en houden bovendien de kou buiten. Zo heb je eigenlijk een extra isolerende laag. Bovendien zin overgordijnen echte sfeermakers: ze zijn verkrijgbaar in mooie, dikke stoffen, glanzend als je wilt, en geven net een beetje extra uitstraling aan je huis.

Voor slaapkamers of andere ruimtes wordt meestal eerder gekozen voor gordijnen in het raam, bijvoorbeeld rolgordijnen, plissés, jaloezieën of lamellen. Dit type gordijn is makkelijk schoon te houden, neemt weinig extra ruimte in en is bovendien verkrijgbaar in tal van kleuren, soorten en maten. In sommige gevallen zijn de gordijnen niet helemaal op maat, dan kun je dat tegen een meerprijs laten aanpassen, of zelf de schaar of tang te hand nemen. Doe dit wel met de grootste zorg, om te voorkomen dat je alsnog kunt investeren in nieuwe gordijnen!

Afbeelding: Flickr account notsogoodphotography

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020