Excite

Zo houd je slipjes mooi

Hoewel je ondergoed natuurlijk onder je kleding houdt, is het fijn als je slipjes er altijd mooi uitzien. Omdat slipjes vaak van speciaal, gevoelig materiaal gemaakt zijn, gelden er bepaalde regels voor het onderhoud van je slipjes. Als je die regels nauwgezet opvolgt, dan kun je lang genieten van je slipjes.

Het beste is je slipjes met de hand wassen. Je gebruikt daarvoor een bak met lauw water en wat fijnwasmiddel. Dit wasmiddel is speciaal geschikt voor ondergoed, maar kan ook gebruikt worden voor fijne topjes, stropdassen en andere kwetsbare materialen. Laat het wasmiddel altijd eerst oplossen in het water, voor je de te wassen slipjes er bij doet. Laat de slipjes ook liever niet weken; dat kan ten koste gaan van de kleurintensiteit en zorgt voor snellere slijtage.

Ook is het slim om je lingerie vooral niet uit te wringen. Een beetje droog knijpen mag wel, maar verder wringen kan alleen maar schade opleveren. Ook laten drogen in de felle zon is geen goed idee. Wil je je slipjes toch in de wasmachine wassen? Gebruik dan een fijnwaszak. Hierin blijven de slipjes beschermd tegen de schokken in de wasmachine. Voor het drogen geldt echter hetzelfde als bij de handwas, want slipjes mogen echt niet in de droger!

Afbeelding: Flickr account bandita

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021