Excite

Zijn plus-size modellen wel echt plus-size?

Waar vroeger vooral magere modellen het modebeeld bepaalden, zien we tegenwoordig steeds meer modellen met een maatje meer over de catwalk zwieren. Ook in de modebladen vullen ze steeds vaker de pagina’s. Het ideaalbeeld lijkt dus te veranderen, maar het is nog maar de vraag of al die rondingen wel puur natuur zijn.

Volgens de Britse krant The Sunday Times is dat niet het geval. Er wordt namelijk gretig gebruik gemaakt van vullingen om de dames nog net iets ronder te laten lijken. Voor modellen is dit vaak een stuk makkelijker dan de kilootjes erbij te eten wanneer een fotograaf erom vraagt.

De laatste trend in de modewereld lijkt een poging te zijn om ‘echte vrouwen’ te bereiken, die voluptueuze vrouwen als Christina Hendriks als rolmodel hebben.

De twintigjarige Marquita Pring is één van de bekendste ‘plus-size’ modellen. Zo heeft ze onder andere fotoshoots gedaan voor het gerenommeerde modeblad Vogue. Het goedgevulde model heeft toegegeven dat ze af en toe haar toevlucht moet nemen tot opvulling.

‘Voor mij is dat beter,’ aldus Pring. ‘Zo kan ik nog steeds gezond leven en sporten zodat ik het lichaam heb wat ik wil. Opvulling is gewoon een beetje magie van de modewereld.’

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021