Excite

Zeldzame ontwerpen Alexander McQueen geveild

  • © Getty Images
Binnenkort worden enkele zeldzame stukken van Alexander McQueen geveild. Het gaat om delen uit de omstreden Highland Rape-collectie. Eerder leek deze hele collectie verloren te zijn gegaan, maar dat blijkt nu dus niet het geval te zijn.

De collectie wekte in 1995 veel reacties op, omdat het er tijdens de presentatie op leek of de modellen verkracht waren. McQueen gaf toen echter aan dat het helemaal geen vrouwonvriendelijke show was, maar dat hij met zijn ontwerpen commentaar wilde geven op de geplunderde culturele identiteit van Schotland.

Na de show nam hij de kleding mee naar huis en de collectie werd niet veel later - vanwege de financiële problemen waar de ontwerper mee te kampen had - in beslag genomen. Vervolgens verdween de collectie spoorloos. Nu zijn enkele stukken echter weer opgedoken.

Deze stukken worden volgende maand geveild door Kerry Taylor Auctions. Ze zijn in het bezit van Trixie Bellair, een travestiet die voor de designer in 2010 zelfmoord pleegde, goed bevriend met hem was. Het gaat onder meer om stukken die nooit tijdens de modeweek getoond zijn. Een Schots museum heeft al aangegeven geïnteresseerd te zijn in de stukken.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020