Excite

Zegna: Italiaanse luxe voor mannen

Mannen met stijl, die van luxe maatpakken van Italiaanse makelij houden, zijn vast dol op het merk Zegna. Het modelabel bestaat al sinds 1910. Het is ooit opgericht door Ermenegildo Zegna. Inmiddels hebben zijn achter-achterkleinkinderen het roer overgenomen, want het is de vierde Zegna-generatie die het succesvolle bedrijf nu voortzet.

Zegna een belangrijke naam in de modewereld

Zegna raakte in het begin van de 20e eeuw bekend vanwege zijn pakken van echt wol en hoge kwaliteit. Sindsdien heeft het fashionlabel hard aan de weg getimmerd en heeft het nu vestigingen in diverse delen van de wereld. Ook stelt Zegna zijn productiemiddelen ter beschikken van andere modemerken. Het Italiaanse merk maakt namelijk niet alleen pakken voor het Zegna-label, ook worden er pakken voor onder andere Gucci en Yves Saint Laurent vervaardigd.

Zegna herenmode

Behalve pakken ontwerpt en maakt Zegna nog andere mannenkleding. Zo vind je in de Zegna collectie ook stropdassen, shirts en sportkleding. Verder kun je bij dit merk terecht voor schoenen, riemen, tassen, sjaals, manchetknopen en andere accessoires. Net als de pakken zijn alle producten van Zegna voornamelijk in natuurlijke tinten en van natuurlijke materialen gemaakt. En niet te vergeten, mannen kunnen bij Zegna ook terecht voor een lekker geurtje uit de cosmeticalijn.

Zegna winkels

Pakken van Zegna zijn prijzig. Maar je kunt ze dan ook in de Zegna-winkel op maat laten maken. Daarbij kun je je verdere wensen kenbaar maken. Je hebt bij Zegna dus duidelijk geen doorsneepakken. Het is dan ook niet gek dat je een filiaal in de P.C. Hooftstraat in Amsterdam tegenkomt. Wil je weten waar de andere winkels van Zegna zijn gevestigd, dan kun je dat wereldwijd opzoeken via de 'storelocator' op zegna.com.

De filosofie van Zegna

Behalve het maken van maatpakken zet Zegna zich ook in voor de wereld. De 'Fondazione Zegna' werd eind 2000 opgericht om projecten op te zetten en uit te voeren. Belangrijk onderwerp is het behoud van cultuur, natuur en het milieu. Daarbij vindt de Zegna-familie onderwijs voor jongeren belangrijk. Ook krijgt medische en wetenschappelijk onderzoek aandacht van de foundation.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020