Excite

Zeeman showt collectie op Amsterdam Fashion Week

Onder het mom van ‘er goed uitzien hoeft niet duur te zijn’ heeft kleding discounter Zeeman in het grootste geheim een luxe collectielijn opgezet. Onder de naam FRANK meldde zij deze aan voor de show. Na een strenge selectie werd de kleding toegelaten. Pas na afloop van de show werd bekend dat het een merk van Zeeman was, dit tot grote verbazing van het publiek.

De show werd van tevoren aangekondigd met duur uitziend promotiemateriaal. Bezoekers werden extra nieuwsgierig gemaakt met geruchten dat het een spectaculaire show zou worden. Zeeman heeft inmiddels een YouTube video online gezet waarin men een kijkje kan nemen achter de schermen bij de voorbereidingen op de show. ‘Met deze stunt proberen wij onze visie te onderstrepen dat goede kleding en textiel niet duur hoeft te zijn. Wij wilden laten zien dat Zeeman een actuele modieuze collectie in de winkels heeft liggen voor betaalbare prijzen, hetgeen een directe vertaling is van ‘er goed uitzien hoeft niet duur te zijn’, aldus Zeeman in een verklaring op haar website.

De naam FRANK is afkomstig van ontwerper Frank Kungl, die in samenwerking met Zeeman de collectie heeft ontworpen. Zeeman wil in de toekomst vaker samenwerken met bekende ontwerpers en wil hiermee een nieuwe weg inslaan. Vanaf eind september zal er ook een nachtmodelijn in de winkels liggen naar ontwerp van Bas Kosters.

Bart Maussen, een van de eigenaren van de Amsterdam International Fashion week, kon wel lachen om de actie. ‘Van veraf zag het er best leuk uit, maar van dichtbij zag je dat het van inferieure kwaliteit was,’ aldus Mausen. Bij zijn weten was het de eerste keer dat er een dergelijke stunt is uitgehaald.

FRANK zal te koop zijn via de webwinkel van Zeeman.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020