Excite

Zalando start site met luxe mode

Zalando heeft in Duitsland een zustersite geopend voor liefhebbers van luxe mode. Het online modeplatform heeft de naam Emeza. Webgigant Zalando heeft de officiële lancering van Emeza gepland voor maart van dit jaar.

Modeplaform

Emeza is meer dan enkel een online winkel. Het is een modeplatform speciaal voor liefhebbers van designers, mooie kleding en andere luxe producten. Emeza moet modebewuste Duitse vrouwen trekken door middel van uitgebreide productinformatie en andere content die interessant is voor modeliefhebbers. Er zijn merken te koop zoals Chloé, DKNY en Michael Kors. Sommige van de merken waren overigens al te koop in de Premium website van Zalando.

Zalando gegevens

Zalando komt niet prominent in beeld op Emeza, maar wordt wel genoemd in de voorwaarden van de site. Ook kunnen Zalando shoppers op Emeza inloggen met dezelfde gegevens. Bestellingen worden net als bij Zalando kosteloos thuisbezorgd en kunnen ook gratis weer worden geretourneerd. Waar bestellingen bij Zalando 100 dagen retour kunnen gestuurd, geldt bij Emeza een termijn van 30 dagen.

Emeza in Nederland

Of Emeza ook in Nederland zal komen is niet bekend. Zalando behaalde het afgelopen jaar naar eigen zeggen een omzet van ongeveer 200 miljoen euro op de Nederlandse markt. Het bedrijf kwam recentelijk in het nieuws doordat ze de prijs wonnen voor meest irritante reclame van 2012.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021