Excite

Zakelijke maar vrouwelijke look

Moet je indruk maken op de werkvloer? Of ben je zoekende naar een zakelijke look die niet afschrikt? Hoe je een zakelijke, maar vrouwelijke look draagt lees je hier. Adviezen van echte zakenvrouwen, rechtstreeks vanuit het economische hart van de Nederlandse samenleving.

Felle kleuren dragen

Uit onderzoek onder Nederlandse zakenvrouwen is gebleken dat vrouwen met succes het liefst felle kleren dragen. Zo vallen ze op in het mannelijke zakenwereldje, dat gedomineerd wordt door zwarte en grijze pakken. Vooral rood en felblauw zijn geliefde kleuren. Getailleerde jasjes en zwarte of grijze pantalons gecombineerd met een felgekleurde blouse, handtassen en natuurlijk pumps in knalkleuren.

Printjes

Felle kleuren zijn dus echte statements in het mannelijke zakenwereldje. Kies je voor een jurkje, dan is het cruciaal dat je niet voor een vrolijke print gaat. Printjes geven je namelijk snel een schattige look, waarbij je (mannelijke) collega’s je minder snel als een gelijkwaardige zakenpartner beschouwen. Vooral bloemetjesprints, hoe leuk ook, werken beter op een zonnig terras dan in een zakelijke maar vrouwelijke look.

Zakelijke schoenen

Het beste advies voor schoenen op kantoor is kort: zakenvrouwen lopen op hakken. Het liefst tussen de acht en elf centimeter. Hakken geven je simpelweg meer lengte en daardoor ben je tussen de bureaus en kantoorplanten beter zichtbaar. Bovendien zorgen hakken voor een mooie houding, waardoor je er zelfverzekerd uitziet. Vind je hakken lastig lopen? Neem dan een paar sneakers mee voor de weg terug naar huis.

Sexy en niet te bloot

Tenslotte een advies over de hoeveelheid bloot. Probeer een middenweg te vinden tussen sexy en niet te bloot. Zorg dat er altijd wat te raden over blijft. Bedek je schouders zoveel mogelijk; geen spaghettibandjes dus. Vermijd een te diep decolleté om te voorkomen dat de mannen op kantoor alleen maar over je uiterlijk praten. Laat rokjes niet korter vallen dan zo’n tien centimeter boven de knie en bedek ten aller tijde je buik. Lees eventueel de dresscode na die voor de meeste bedrijven is geschreven. Zo weet je zeker dat je goed zit.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021