Excite

YSL mag toch rode schoenzolen

De rechtbank in Manhattan heeft vrijdag eindelijk een eind gemaakt aan een ruzie over de kleur van een schoenzool. Schoenenontwerper Christian Louboutin en modehuis YSL hadden sinds 2011 een geschil over het gebruik van rode schoenzolen bij damesschoenen. De rechtbank wil de zaak nu niet meer in behandeling nemen.

Patent

De twee modegiganten hebben inmiddels anderhalf jaar ruzie gemaakt over de schoenzool van een pump van YSL. Het modehuis ontwierp in 2011 een rode pump met een bijpassende rode zool. Christian Louboutin claimde dat hij een patent had op de onmiskenbare rode zool en klaagde vervolgens YSL aan. Hij eiste dat YSL zou stoppen met het maken van schoenen met rode zolen, maar het modehuis bleef de schoen toch produceren.

Contrasterende bovenkant

In september kreeg Christian Louboutin toch deels gelijk van de rechter. Louboutin mag als enige schoenen met rode zolen verkopen, maar alleen als het ging om schoenen met een contrasterende bovenkant. Dat betekende dat YSL de productie van de rode pump gewoon mocht doorzetten. YSL heeft altijd volgehouden dat de hele schoen rood was, en niet alleen de zool. Daarom zou Louboutin geen reden hebben voor de aanklacht.

Aanklacht laten vallen

Als reactie daarop besloot YSL om Louboutin weer aan te klagen, maar liet toch de aanklacht enkele weken geleden vallen. De beslissing van de rechtbank om de zaak niet meer te behandelen maakt definitief een einde aan de zaak. Christian Louboutin mag YSL nooit meer voor de rechter slepen vanwege de rode kleur van een schoenenzool van een rode schoen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020