Excite

Yolanthe Cabau lanceert sieradenlijn

  • showvandaag.nl

Yolanthe Cabau presenteerde deze week haar eerste sieradenlijn ‘YC Jewels’ in Nederland. Vorige maand werd het nieuwe label al groots gelanceerd in Istanbul. In haar Amsterdamse appartement liet ze deze week haar handgemaakte items aan de modepers zien. De sieraden van YC Jewels zijn gemaakt in de tijd die ze thuis doorbrengt met haar man Wesley Sneijder, zo vertelt ze in Vogue. “Als ik mijn kralen en tangen bij me heb kan ik dagen achter elkaar in mijn ateliertje dingen in elkaar zetten. Het helpt me om mijn gedachten uit te zetten.”

John Richmond

Het idee om een sieradencollectie te ontwerpen kwam tijdens de modeweek van Milan. Ontwerper John Richmond benaderde Yolanthe of ze voor alle modellen in de show armbandjes kon maken. “Dat werd nachtwerk. In Italië vond ik een fabriek met de beste slotjes en later volgden vanzelf kettinkjes en oorbellen. Zo is het ontstaan. De hele collectie is gebaseerd op wat ik zelf cool vind om te dragen. Waar doe ik het anders voor?”

Gypsy en glamour

Omdat de collectie van YC Jewels is geïnspireerd op de persoonlijke smaak van Yolanthe, kun je allerlei stijlen verwachten. Zo zijn er subtiele dunne ringetjes met een enkel steentje en vriendschapsarmbandjes van fijne gekleurde kraaltjes, maar ook statement neon colliers en schakelarmbanden. Denk niet alleen aan armbandjes en kettingen: YC Jewels heeft ook haarsieraden, enkelbandjes en buikkettingen. Volgens Yolanthe is de enorme variatie ook precies hoe haar persoonlijkheid terugkomt in de collectie. “Het is een beetje gypsy, dat ben ik ook, en het heeft de glamour van Milaan en Istanbul komt erin terug.”

Webshop Yolanthe

Alle sieraden van JC Jewels zijn te koop via de webshop van Yolanthe shop.yolanthe.com. De prijzen liggen tussen 40 euro en 360 euro.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021