Excite

Wintertrend 2013: oversized jas

We hebben er al een paar keer over geschreven, maar nu alle nieuwe wintercollecties in de winkels liggen is er helemaal geen ontkomen meer aan dit statement kledingstuk. De wintertrend van 2013 is de oversized jas. Leek het er eerst nog even op dat alleen de klassieke ‘herenjas’ dit seizoen oversized wordt gedragen door de vrouw, nu blijkt dat ook andere modellen een oversized makeover hebben gekregen.

Lange oversized jas

De belangrijkste wintertrend van 2013 is tot nu toe de lange oversized jas geweest. Deze jas komt vaak tot op de knie of soms zelfs erover. Het model heeft in de meeste gevallen iets weg van een klassieke heren overjas, maar ook de double breasted schipperjas dient soms als inspiratie van dit model. Als je echt durft kun je een oversized trenchcoat dragen. De lange oversized jas is erg praktisch als je vaak rokken of jurkjes draagt, omdat de jas deze bedekt, of enkel een speels randje laat zien.

Oversized jas op de heup

Ben je een echte skinny jeans drager? Dan is de oversized jas tot op de heup echt iets voor jou. Deze lengte is veelvoorkomend en veelzijdig. Denk aan een parka, een oversized schipperjas, een oversized jagersjack met wax coating of een oversized gevoerd herencolbert. De oversized jas tot op de heup zien we ook veel met driekwart mouw; supervrouwelijk! Combineer je jas met je skinny jeans en een paar stoere laarzen. Een klein leren schoudertasje houdt je look speels en jong.

Oversized jack

Een hippe nieuwe jas is het oversized jack. Denk aan een bomberjack en de korte cape, maar ook crossovers van outdoorjassen en colberts zien we hier en dag tevoorschijn komen. De zogenaamde coatigan, een kruising tussen een ruim vest en een blazer is ook nieuw deze winter. Ook bont is een echte wintertrend in 2013. Korte oversized bontjacks zijn dan ook niet weg te denken in het aankomend seizoen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021