Excite

Wintermode voor de man: wollen trui

De mannen van Nederland hebben mazzel deze winter. Gebreide wollen truien zijn namelijk een echte wintertrend. Wollen truien zijn lekker warm en comfortabel. Bovendien kun je een wollen trui op verschillende manieren combineren. Ga voor een aansluitend model en draag de trui eventueel met een overhemd eronder. Lekker een biertje met vrienden of een klant ontmoeten op je werk; met een wollen trui kom je altijd gekleed voor de dag.

Truien met print

Dit seizoen zijn truien met een printje in de mode. Truien met strepen of truien met ruitjes zijn weer helemaal in. Ga wel voor subtiliteit. Grote gekleurde strepen, zoals bij rugbytruien, zijn niet de bedoeling. Kies voor een breedtestreep in natuurlijke kleuren, zoals grijstinten, bruintinten, zandtinten, hier en daar wat donkerblauw. Hetzelfde geldt voor truien met ruitjes. Ga voor een kleine ruit, zoals de klassieke 'argyle' ruit, of kies voor een zeer uitvergroot ruitjespatroon. Laat je inspireren door Britse schoolkostuums.

Scandinavische truien

Waar zien we betere truien dan in Scandinavië? De klassieke Noorse trui is weer helemaal terug van weggeweest. Voor een variatie op de Noorse trui ga je voor een traditionele IJslandse wollen trui. Vaak kun je deze truien kopen bij modeketens zoals de Jack & Jones of de H&M, maar online vind je winkels waar ook de originele Noorse truien worden verkocht.

Effen trui

Hou je niet zo van prints? Dan kun je ook prima wegkomen met een effen trui in een mooie wolsoort. Kasjmir of mohair zijn fijne wolsoorten die je trui een chique uitstraling geven. Als je toch een accent wilt in je breisel, ga dan voor een kabeltrui. Kabeltruien zijn aan een opmars bezig en kun je ook over een aantal maanden op een frisse zomeravond nog prima dragen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020