Excite

De beste windjacks

Het weer wil niet altijd meezitten in Nederland. En toch gaan we door weer en wind naar ons werk, naar de sportclub of naar de bioscoop. Goede kleding is dus een must om niet meteen snotterend op de bank te komen zitten. Investeer daarom in een goed windjack. Want windjacks beschermen je tegen het onstuimige Hollandse weer!

Kies je windjack

Windjacks zijn er uiteraard in verschillende soorten en maten. Zo heb je windjacks die je puur en alleen beschermen tegen de - hoe kan het ook anders - wind. Maar er zijn ook modellen die je eveneens droog houden in de zwaarste plensbuien en je op temperatuur houden tijdens de koudste winterdagen. En natuurlijk heb je de keuze uit verschillende modellen al naar gelang je op zoek bent, van het 'basisjack' tot aan het trenchcoat model.

Waar let je op in de aanschaf van een windjack?

Wanneer je je windjack intensief gaat gebruiken, bijvoorbeeld voor buitensport, dan moet je op een aantal zaken letten. Zorg er in ieder geval voor dat je jack water- en winddicht is. Let er ook op dat de stof ademend is, zodat je jezelf niet te pletter zweet bij een stevige wandeling. Een van de merken die dit type textiel verkoopt is Gore Tex. De kledingstukken worden gefabriceerd uit meerdere lagen stof, waardoor het een ademend, maar wind- en waterdicht geheel vormt. Wanneer je een windjack gaat kopen, let dan ook goed op de kwaliteit. Voelt de stof stevig genoeg aan? Zijn de naden goed weggewerkt, zodat er geen 'lekkages' en 'tochtvelden' mogelijk zijn? Investeer liever in een hoge kwaliteit jas die jaren meegaat, dan eentje die je na een paar keer dragen weg kunt doen. Dat is wel zo efficiënt.

Modieuze windjacks

Natuurlijk hoef je niet per se een buitensport persoon te zijn om een windjack te dragen. Windjacks zijn ook heel prettig voor dagelijks gebruik. In dat geval hoef je minder kieskeurig te zijn wanneer het aankomt op gebruiksgemak. En dan kun je kiezen uit meerdere modellen, zoals trenchcoats of juist korte jackjes. Modieus en toch winddicht!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021