Excite

Wijde pijpen komen terug

Als je schoon genoeg hebt van skinnyjeans, dan gaan er gouden tijden aanbreken. De broek met wijde pijpen is namelijk helemaal terug van geweest. Heel bekend Amerika loopt al rond in de retrobroeken.

Als je niet meer piepjong bent dan kun je je de jaren zeventig misschien nog wel herinneren, waarin de soulbroeken het straatbeeld bepaalden. Het was de tijd van Woodstock, ribstof en The Doors. In de jaren negentig maakten de broeken nog een comeback, maar daarna hebben we toch alweer meer dan een decennium niet gezien.

Dat is eigenlijk best zonde, denken ook modebewuste Amerikaanse sterren. Zo werd actrice Eva Mendez laatst gespot in een kleurrijke broek met wijde pijpen tijdens het shoppen in New York en konden we ook voormalig topmodel Claudia Schiffer zien flaneren in een stukje modegeschiedenis. En niet alleen de wijde pijpen doen terugdenken aan de jaren zeventig. De hoge taille en de pijp die net over de enkel valt maken de vintagelook helemaal af.

Uiteraard zijn de broeken niet alleen weggelegd voor de oude garde. Ook de 23-jarige actrice AnnaLynne McCord, die furore maakt met de moderne versie van de populaire serie 90210 liet zich recent nog bekijken in een mooie soulbroek van spijkerstof.

De kans is groot dat de trend binnenkort overwaait naar Europa, aangezien de jaren 70 dit jaar een terugkerend thema zijn in de ontwerpen van onder andere Marc Jacobs en Gucci.

Afbeelding: Youtube

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021