Excite

Een whitening flash kit voor thuis of bij de specialist

Witte tanden wil iedereen wel hebben. Alleen niet iedereen heeft witte tanden van nature. Sommige mensen hebben nu eenmaal gelere tanden dan anderen. Dan is er de whitening flash kit voor thuis of bij de specialist.

Verkleuring van tanden

Allereerst is het belangrijk om te weten wat de oorzaak is van tandverkleuringen. Je gebit verkleurt in elk geval al naarmate je ouder wordt en dit is dan ook normaal. Verder zorgen eten, drinken en roken voor gelere tanden. Ook maakt de kwaliteit van je gebit uit. Wanneer een zenuw afsterft of er aan een tand of kies een wortelkanaalbehandeling is geweest, dan zal de kies of tand verkleuren. Bij tandenknarsers kunnen haarscheurtjes in het gebit komen, waardoor de kleurstoffen in voedsel gemakkelijker opgenomen worden door het gebit. Ten slotte kunnen medicijnen ook voor verkleuring zorgen. Om verkleuring tegen te gaan is poetsen uiteraard heel belangrijk.

Naar de specialist of thuis bleken

Je moet je natuurlijk altijd afvragen waar je het beste je tanden kunt laten bleken: bij de specialist of gewoon thuis. Ook is het altijd verstandig om niet klakkeloos een setje te bestellen voor thuis, maar op internet te kijken wat andere mensen van dit setje vonden. Je kunt je tanden laten bleken bij de specialist, maar ook thuis ermee aan de slag gaan. De specialist heeft veel ervaring met het witten van tanden, maar daar betaal je natuurlijk veel meer voor.

De specialist

De specialist kan slim zijn. Dit zijn vaak klinieken die gespecialiseerd zijn in het bleken van tanden en ze hebben daar ook redelijk wat ervaring in op gedaan. Een specialist kan ook een tandarts zijn die niet verbonden is aan een kliniek. Laat je goed inlichten voor je de behandeling neemt. Let er ook altijd op dat het tandvlees afgedekt moet worden voor het beste resultaat.

De BLUE LIGHT techniek is de meest gebruikte, de meest efficiënte en veiligste bleekmethode. Dit moet wel uitgevoerd worden door goede tandenbleekklinieken. Deze methode is onschadelijk voor tanden en tandglazuur. De bleekgel bevat namelijk niet meer dan 25% waterstofperoxide. 25% is een veilig percentage voor het glazuur. Peroxide is een oxidant en met behulp van een speciaal blauw licht wordt het toegepast om tanden te bleken. De waterstofperoxide dringt door het tandglazuur heen en bindt zich aan de verkleuringen, bacteriën, die op het tandbeen zitten. Dan valt het uiteen in water en zuurstof.

Thuis bleken

Thuis bleken kan handig zijn, maar het is niet altijd even veilig. Je moet tanden bleken zien als iets serieus waar ervaring een pre is. De thuisbleeksetjes zijn goedkoper, maar soms is goedkoop duurkoop. De thuisbleeksetjes maken geen gebruik van de BLUE LIGHT techniek, maar gebruiken meestal bleekgel. Deze bleekgel aanbrengen is al een heel gedoe, maar de bleekgel kan ook schade aanrichten aan het tandglazuur en tandvlees. Het moet meerdere nachten in de mond gehouden worden met behulp van een bitje. Lanaform Whitening Flash is een van die methodes om thuis te gebruiken.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020