Excite

Wetenschappers vinden formule voor schoonheid

Schoonheid is wel degelijk objectief vast te stellen, zo hebben wetenschappers ontdekt. Zij kwamen erachter dat er een formule voor schoonheid is, gebaseerd op de maten tussen de ogen, mond en oren van een vrouw.

De wetenschappers kwamen achter de formule voor het perfecte gezicht door kleurenfoto’s van vrouwengezichten met elkaar te vergelijken. Voor iedere hoofd kwamen er twee ‘versies’ langs, de originele versie en de versie waarin de afstand tussen ogen, mond en oren precies was aangepast op de formule. In alle experimenten werd gekozen voor de gemanipuleerde foto.

Een aantal beroemdheden zijn van nature al gezegend met de perfecte looks. Zo beschikken onder andere Shania Twain, Liz Hurley en Jessica Alba over de perfecte verhoudingen. Bij hen is de afstand tussen hun pupillen net wat tussen 46-50 procent van de volledige breedte van het hoofd. De afstand tussen hun ogen en mond was ongeveer 36 procent van de volledige lengte van het gezicht, van haargrens tot kin.

Als je nu niet over de perfecte verhoudingen beschikt, dan kun je hier een klein beetje in vals spelen, namelijk door een slim kapsel te kiezen. Kapsels kunnen namelijk de verhoudingen enigszins veranderen. Dat zou verklaren waarom bijvoorbeeld Angelina Jolie zeker niet gezegend is met de perfecte verhoudingen, maar wel als algemeen knap gezien wordt. Zij weet er met haar kapsel toch voor te zorgen dat ze er goed uitziet.

Afbeelding: Flickr account mark sebastian

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021