Excite

Welk kleurtype ben jij?

Welke kleuren flatteren jou het meest? Bepaal jouw kleurtype en ontdek welke kleuren jou het beste staan. Wanneer je hierop je garderobe aanpast, maak je geheid een verpletterende indruk op iedereen die je voor het eerst of zelfs voor de tweede keer ontmoet. Ook voor sollicitaties kan het veel uitmaken.

Welk type ben jij?

Het kan voorkomen dat je heel goed hebt geslapen en dat mensen toch zeggen dat je er pips uitziet of dat je een slechte nacht hebt gehad en mensen juist zeggen hoe goed je eruit ziet. De vraag is hoe dit komt. Maar heb je er wel eens over nagedacht dat dit ook kan komen door je kleding? De kleur van je kleding kan namelijk veel wonderen doen voor je uitstraling. Dit hangt weer af van je kleurtype.

Kleurtypen

Binnen de kleurtypen kunnen vier types worden onderscheid. Deze worden ingedeeld aan de hand van de seizoenen. Er bestaan zomertypes, lentetypes, herfsttypes en wintertypes.

Zomertypes hebben veelal een lichte huid en lichte ogen. De haren zijn blond of lichtbruin. De huid heeft een rozige tint en de oogkleur kan grijs of blauw zijn.

Wintertypes hebben donkere ogen en donker haar en een blekere huid met een rozige of olijfachtige kleur. Ogen zijn bruin, grijs of zwart bruin.

Herfsttypes hebben donkerblond tot goudbruin haar en groene of bruine ogen. De huid wordt snel bruin in de zon en verbrandt niet snel.

Lentetypes zijn het meest zeldzaam en hebben vaak goudblond, blond of rood haar. De huid heeft sproeten en is ivoorwit. Blauwe ogen zijn vaak de norm en de huid verbrandt snel in de zon.

Bijpassende kleuren

Wanneer je eenmaal hebt bepaald wat jouw kleurtype is, kun je aan de hand van een kleurenbord bepalen welke kleuren voor jou het beste zijn. Deze kleuren kun je terug laten komen in je make-up en ook in je outfit. Op die manier creëer je de beste uitstraling die bij jou past.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020