Excite

Wehkamp geeft stijladvies via Whatsapp

  • © Getty Images
Wehkamp geeft vanaf maandag ook stylingadvies via Whatsapp. Het postorderbedrijf startte met een test voor klanten, waarbij een persoonlijk advies verstrekt werd via Whatsapp, zo meldde het bedrijf afgelopen maandag. Volgens de online retailer is het voor het eerst dat een bedrijf in Nederland een persoonlijk stylingadvies via Whatsapp geeft.

In de eerste plaats zullen de verschillende adviezen gegeven worden door de drie stijlexperts die al werkzaam zijn bij Wehkamp. Klanten kunnen hen rechtstreeks benaderen en krijgen vervolgens zo snel mogelijk antwoord op hun vraag. Het aantal stijlexperts zal naar verwachting vrij snel worden uitgebreid, maar dat is nog even afhankelijk van hoeveel vraag er naar de dienst is.

Een belangrijk voordeel van het stijladvies van Wehkamp is dat het gratis is. Bovendien is het persoonlijk en helpt het klanten aan meer inspiratie om slimme kledingkeuzes te maken. Er is specifiek gekozen voor het gebruik in combinatie met Whatsapp: dit is een laagdrempelig programma en inmiddels gebruiken zo'n 10 miljoen mensen de app actief. Hierdoor kan een groot bereik gerealiseerd worden. Daarnaast is het gebruik van Whatsapp natuurlijk gratis, wat voor zowel klanten als voor Wehkamp een voordeel is.

Met de nieuwe dienst wil Wehkamp inspelen op de behoefte van de consument aan inspiratie en goede oplossingen die op hem of haar van toepassing zijn. Het rechtstreekse contact is hierbij natuurlijk een belangrijk pluspunt. Wehkamp merkt dat klanten vooral op zoek zijn naar gemak en dat ze graag geadviseerd willen worden. Door de website te personaliseren en samen te werken met vloggers, wordt hier al enige tijd op ingespeeld. Het geven van advies via de app is daar dan weer een logisch vervolg op.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021