Excite

Weer Photoshop-schandaal voor Ralph Lauren

Ralph Lauren is weer verwikkeld geraakt in een Photoshop-schandaal. Eerder kwam het merk al onder vuur te liggen, omdat – behoorlijk slanke – modellen na de shoot met Photoshop nog slanker werden gemaakt. Ondanks verschillende beloften dat dit niet meer voor zou komen, werd onlangs ook de taille van model Tao Okamoto onnatuurlijk dun gemaakt.

Op de foto draagt Okamoto een polo van Ralph Lauren en is ze onnatuurlijk dun gemaakt. Volgens insiders zou dit gebeuren, omdat Ralph Lauren alleen van super skinny modellen houdt. Het maakt hem dan niet uit dat zijn behoefte aan hele dunne modellen betekent dat foto’s bewerkt moeten worden.

Ralph Lauren kan dit schandaal bijschrijven op de reeks niet al te frisse zaken rondom de modellen. Vorig jaar werd bijvoorbeeld Filippa Hamilton van haar taken als model ontheven, omdat zij volgens Ralph Lauren te dik was. Voor haar ontslag waren de editors aan de slag gegaan met haar foto, met als resultaat een onooglijk dun lijf en een – naar verhouding – enorm hoofd.

Deze afbeelding zorgde voor nogal wat opschudding in de media en Ralph Lauren kon niets anders doen dan zijn excuses aanbieden en beterschap beloven. Niet lang daarna werd echter een foto van model Valentina Zalyaeva op dezelfde manier behandeld.

Het is niet duidelijk of Ralph Lauren ook verantwoordelijk is voor het slanker maken van Okamoto, of dat de editors van winkelketen Nordstrom, die de foto plaatste, zich flink hebben uitgeleefd.

Afbeelding: Flickr account Berkiee

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020