Excite

Wat voor nachthemd kies jij?

Vroeger droegen mannen en vrouwen een lang, katoenen nachthemd. Tegenwoordig is dat niet meer zo, nachthemden worden alleen nog door vrouwen gedragen. Ook is katoen niet meer de enige stof waarvan nachthemden gemaakt worden. Zo zijn er bijvoorbeeld ook veel zijden of polyester nachthemden.

Iedereen heeft voor nachthemden een andere smaak. De een slaapt in een pyjama, de ander draagt liever een kort nachthemd en weer een ander heeft het liefst gewoon een zogenoemd big shirt. Maar wat voor een pyjama of nachthemd je voorkeur ook heeft, het is het belangrijkst dat het fijn zit. Je beweegt in je slaap meer dan je denkt en het is dan niet prettig als je door een te kleine of strakke pyjama in je beweging wordt belemmerd.

Er zijn veel soorten nachthemden. Zo is er bijvoorbeeld een pyjama met korte mouwtjes en een korte broek, dat wordt een shortama genoemd. En een wijdvallend nachthemd tot iets boven de knieën wordt een big shirt genoemd. Maar er is ook nachtkleding die wat vrouwelijker en sexier is dan een grootvallend nachthemd. Zo zijn er korte zijden nachtjapons met spaghettibandjes die ook wel een slipdress genoemd worden’.

Nachthemden zijn overal te koop. Goedkope textielwinkels verkopen nachthemden, maar ook bij kledingwinkels kun je een nachthemd kopen. Ook de duurdere merkkledingwinkels hebben vaak wel nachthemden of pyjama’s. En via webwinkels kun je natuurlijk ook nachtkleding bestellen.

Afbeelding: Flickr, Brad

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021