Excite

Wat voor cap draag jij?

Er zijn verschillende soorten hoofddeksels, waarvan petten en caps veruit het meest populair zijn. Vroeger werden petten vaak met de klep schuin opzij naar links of rechts gedragen. Ook worden petten wel met de klep naar achteren gedragen, maar nu zie je veel dat jongeren hun petje niet helemaal meer over hun hoofd trekken, zodat het lijkt alsof hun cap te klein is.

Petten met een merk erop zijn ook populair. Zo worden er veel petten verkocht met het logo van de New York Yankees erop. Andere caps die je veel ziet, zijn petten met bijvoorbeeld het logo van de favoriete voetbalclub van de drager erop. Caps zijn overal te koop. Het is al jaren een populair modeartikel. Je kunt in veel kledingwinkels caps kopen, maar petten worden ook vaak verstrekt om reclame mee te maken.

Je ziet ook veel baretten of mutsen waar een klep aan gemaakt is, zodat het ook een soort cap is. Deze caps worden vooral gedragen door meisjes en vrouwen. Vaak hebben ze een leuke print of kleur of zijn de caps voorzien van leuke dingen als strikjes of bloemen die eraan vastgemaakt zijn.

Met carnaval of evenementen zoals een groot voetbaltoernooi zijn er veel aparte petten te bewonderen. Zo kun je caps kopen met een pruik eraan, of een cap in de vorm van een voetbal. Caps zijn dus niet alleen een modeartikel, je ziet ze overal en voor elke gelegenheid is er wel een leuke cap die daarbij past.

Afbeelding: Flickr, Michael

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020