Excite

Wat is galakleding en wat is de dresscode?

Informeer je zo goed mogelijk over de geldende dresscode. Lang niet alle organisatoren maken vooraf duidelijk om welke kledingcode het gaat. Welke feestkleding trekken we aan bij welke gelegenheid?

Waar is het feestje?

Wat is galakleding en wat bepaalt onze keuze? De aard en de locatie van het feest bepalen in grote mate de soort galakleding. Betreft het een avondfeest of is het een informele bedoening? Wordt het feest georganiseerd in een casino, een sterrenrestaurant of is het een spetterende strandfuif?

Toppunt van stijl

Al gehoord van dresscode white tie, de top in avondkleding? Mannen dragen een rokkostuum, een zwart jasje, zwarte broek met fijn grijs biesje, wit vest, wit hemd, vlinderdas, zwarte sokken en zwarte, gladde schoenen. Dames zijn 'af' met een lange avondjurk tot de enkels, lange avondhandschoenen, stijlvolle juwelen en geen schreeuwerige make-up.

Black tie voor premieres

Bij black tie dragen mannen een klassieke zwarte smoking, wit hemd, zwart vlinderdasje, zwarte schoen en sokken. Voor dames zijn een cocktail- of avondjurk, lange handschoenen, een avondtasje en schoenen met hoge hakken een must.

Dit zijn de andere dresscodes

  • Cocktail: Vooral gevraagd bij privé- of zakenfeestjes en premièrevoorstellingen. Heren dragen een donker pak, vrouwen een korte jurk.
  • Avondkleding: Een rokkostuum of een smoking voor mannen, vrouwen een lange of korte avondjurk en schoenen met hoge hakken.
  • Stadskledij: Heren dragen een donker pak met hemd en stropdas en zwarte schoenen en sokken. Vrouwen een geklede jurk of broekpak met, bij voorkeur, een hoed.
  • Informeel/casual: Simpel en aangepast aan de locatie. Een pak met overhemd voor de heren, een jurkje, rok of broekpak voor mevrouw.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020