Excite

Wanneer is de uitverkoop in Nederland?

De uitverkoop betekent kleding voor spotprijzen. Om de beste koopjes te vinden is het van belang dat je er op tijd bij bent, want voor je het weet zijn andere fashionista's je voor geweest. In dit artikel lees je wanneer de uitverkoop in Nederland begint en hoe je het hele jaar door afgeprijsde kleding kunt kopen. Zo zie je er altijd top uit voor een zacht prijsje.

Sale

In Nederland is het niet bij wet vastgelegd wanneer de uitverkoop mag beginnen, zoals bijvoorbeeld België en Engeland. Daarom moeten we voorspellen wanneer de sale begint. Dat is namelijk vaak geheim. Op het internet zijn verschillende overzichten te vinden met voorspellingen wanneer de uitverkoop begint. Deze worden gemaakt op basis van startdata van eerdere jaren.

Uitverkoop in winkel

Uitverkoop in de winkel begint vaak ongeveer op hetzelfde moment in het jaar. De grootste twee sale-momenten zijn in de winter en in de zomer. In de winter is dat vaak ergens in de laatste week van december tot de eerste helft van januari, afhankelijk van de winkel. Dan zijn de feestdagen voorbij, en kun je naast afgeprijsde kleding ook schoenen en accessoires in de uitverkoop vinden. Grote ketens zoals de H&M, Zara, Mango en de Bijenkorf hebben ieder jaar rond dezelfde tijd uitverkoop in Nederland. De zomer uitverkoop is meestal eind juni tot half juli.

Online uitverkoop

Online is de uitverkoop minder strak georganiseerd. Webwinkels hebben vaak het hele jaar door een sectie met sale en afgeprijsde artikelen. Er zijn zelfs winkels die het hele jaar door afgeprijsde kleding verkopen, zoals Dress for less. Bij deze online outlet kun je (designer)kleding van verschillende merken kopen voor een zacht prijsje. Als de kleding niet past, kun je het ook nog eens gratis retour sturen.

Sample Sales

Ook bij sample sales kun je het hele jaar kleding kopen in de uitverkoop. Nadeel van deze mega-sales is vaak dat de kleding soms wel een paar seizoenen oud kan zijn. Bij de halfjaarlijkse sale in Nederland gaat het in vrijwel alle gevallen om kleding dat soms tot een paar weken daarvoor nog voor de volle prijs te koop was. Zeker voor de meer trendbewuste fashionista's dus iets om rekening mee te houden.

Tips voor uitverkoop

Kun je niet wachten om je slag te slaan in de uitverkoop in Nederland? Dan geven wij je nog een paar tips mee om te voorkomen dat je met een miskoop thuiskomt:

  • - Let goed op de kwaliteit. Kijk of er geen beschadigingen of vlekken zijn en doe geen concessies;
  • - Koop de goede maat. Koop geen kleding waar je hoopt ooit nog in te passen (behalve natuurlijk zwangerschapskleding);
  • - Probeer te investeren: de uitverkoop is perfect om kleren te kopen die normaal te duur zijn. Ga dus op zoek naar tijdloze bijzondere designs, luxe materialen en goede merken;
  • - Wees op tijd voor de ruimste keuze.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020