Excite

Vrouwenvoeten worden groter

Als een grote schoenmaat je als vrouw werkelijk een nachtmerrie lijkt, dan mag je blij zijn dat je niet een paar jaar later geboren bent. Volgens onderzoekers worden vrouwenvoeten namelijk steeds groter. De gemiddelde schoenmaat is in de afgelopen vijf jaar met maar liefst een maat gestegen.

De wetenschappers hebben ook een verklaring voor de enorme stijging. Zo wijzen ze vooral naar het slechte eetgedrag van pubers. Op dit moment hebben veel mensen last van obesitas en in veel gevallen is het slechte eetgedrag tijdens de puberteit hiervoor verantwoordelijk. Calorierijk voedsel, als pizza, stimuleert het groeihormoon.

Ook voor schoenwinkels is dit belangrijk om te weten. Waar zij in de eerste plaats als standaardmaat voor hun voorraad uitgaan van een maatje 39, overwegen zij nu om over te stappen naar 40. Als daar meer vraag naar is, is het voor hen natuurlijk belangrijk om deze ook op voorraad te hebben. Daarnaast moeten zij er goed op letten dat ze de juiste schoenen inkopen; omdat veel van de draagsters zwaarder zijn dan normaal gesproken, moeten de schoenen stevig zijn en meer kunnen verdragen.

Bijzonder is dat dit type schoenen vroeger alleen op maat verkrijgbaar was en dat het type nu standaard lijkt te worden. Voor vrouwen met grote voeten een waar genot, zo hebben ook zij voldoende keuze om mooie, vrouwelijke schoenen te vinden in hun maat.

Afbeelding: Flickr account al-Taqi

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020