Excite

Vrouwen willen geen roze

Pastelkleuren zijn helemaal hip het aankomende seizoen, maar uit onderzoek is gebleken dat vrouwen liever helemaal geen roze of andere ‘schattige’ kleuren dragen. Mannelijke kleuren zoals donkerblauw en grijs zijn populair bij veel dames. Of de trend van pastelkleuren dus gaat aanslaan in het voorjaar van 2013 moeten we nog maar eens zien.

Traditionele kleuren

Een Britse enquête laat zien dat de traditionele kleuren roze voor meisjes en blauw voor jongetjes niet meer zo vanzelfsprekend is als vroeger. De favoriete kleur van 38 procent van de 175.000 ondervraagde vrouwen is namelijk blauw. Deze wordt op ruime afstand gevolgd door zwart, rood, donkerpaars en groen. De belangrijkste reden om te kiezen voor deze kleuren is dat ze vrouwen een zelfverzekerd gevoel geven. Bovendien willen de geëmancipeerde dames af van het stereotype huisvrouwenimago dat de kleur roze ze geeft.

Haat voor roze

Geen roze dus voor veel vrouwen. Maar er zijn nog meer kleuren die dames liever niet dragen. Zo werd geel uitgeroepen tot de minst favoriete kleur, gevolg door onze nationale kleur oranje. Maar liefst 14 procent van de vrouwen sprak haar haat uit voor de kleur roze, door de associatie met het meisjesachtige.

Vrouwen en blauw

Wat dragen we dan in het voorjaar? Naast lichtroze kun je gelukkig ook gewoon trendy voor de dag komen met de favoriete kleur van veel vrouwen: blauw. Lichtblauw maar ook mintgroen zijn kleuren die het goed zullen doen dit voorjaar. Daarnaast zien we veel printjes die de meisjesachtige kleuren onderbreken. Streepjes en prints met een knipoog zijn een leuke variatie op de traditionele pastelkleuren.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021