Excite

Vrouwen schamen zich voor te grote voeten

Uit een enquête van de Britse schoenenfabrikant Debenhams blijkt dat vrouwen zich steeds meer schamen voor hun schoenmaat en derhalve het liefst hun schoeisel online bestellen. Toch hoeven vrouwen zich niet alleen te voelen, want de gemiddelde vrouwelijke voet wordt steeds groter.

Tijdens de afgelopen koopjesperiode werd steeds duidelijker dat de vraag naar schoenen van maat 43 met maar liefst 80% is gestegen. Toch blijkt onder de respondenten maar liefst 82% van de vrouwen zich te schamen voor hun grote voeten.

De onderzoekers van Debenhams beseften dat er iets aan de hand was toen 67% van de schoenen van maat 43 en groter online werden besteld. Woordvoerster Carie Barkhuizen stelt dat er naar aanleiding van deze ontdekking een enquête werd rondgestuurd. ‘We waren verrast over het resultaat. Vrouwen schamen zich voor hun grote voeten! Dat is raar, zeker als je weet dat ook celebrities zoals Michelle Obama en Nicole Kidman maat 43 hebben.’

Maar liefst 64% van de respondenten met een grote maat vond het vervelend om een grote schoenmaat te vragen aan de winkelbediende. Ook het tonen van de blote voeten in het openbaar bleek voor 36% van de ondervraagden erg moeilijk. Om vrouwen met grote voeten toch naar de winkels te lokken, heeft Debenhams besloten om meer grote schoenen uit te stallen zodat vrouwen ook zonder hulp van een winkelbediende de schoenen kunnen passen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020