Excite

Vrijdag wordt eerste rokjesdag 2015

  • © Getty Images
Het is altijd weer de vraag wanneer de eerste rokjesdag van het jaar valt, maar dit keer lijkt het relatief vroeg te zijn: aanstaande vrijdag, 10 april, zou de eerste rokjesdag van 2015 plaatsvinden. Het wordt dan plaatselijk zelfs 22 graden. De hoogste temperaturen zien we op die dag in het zuiden en het zuidoosten. Daar wordt het tussen de 20 en 22 graden. In het westen en noorden wordt het iets kouder; daar blijft het kwik hangen rond de 15 tot 17 graden.

Donderdag wordt het ook al een mooie dag, vooral in het midden en het zuiden van het land. In het noorden is nog veel bewolking te zien. Dan wordt het maximaal rond de 16 tot 18 graden. Dat is overigens al wel een dagmaximum dat boven de normale temperaturen ligt. In het weekend wisselen bewolking, een bui en zonnige perioden elkaar af. Met een westelijke wind wordt het waarschijnlijk zo'n 15 tot 17 graden. Na het weekend loopt de temperatuur weer verder op.

Rokjesdag is een typisch Nederlands fenomeen. Dit is de eerste dag van de lente dat vrouwen ineens massaal rokjes zonder panty of legging lijken te dragen. Volgens Martin Bril, de schrijver die Rokjesdag écht populair maakte in Nederland, is het een geweldige dag. Dankzij hem weet iedereen in Nederland inmiddels wat Rokjesdag is.

Overigens komt Rokjesdag niet alleen in Nederland voor. Ook in andere landen als Amerika en Frankrijk is het een fenomeen. Het bijzondere aan Rokjesdag is dat het geen vaste dag is op een vast tijdstip, maar dat het wel zo lijkt, omdat ineens heel veel vrouwen tegelijkertijd hun blote benen laten zien. Bril schreef hierover dat het wel leek of de vrouwen een geheime afspraak met elkaar hadden gemaakt.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021