Excite

Vriendinnen niet eerlijk in kledingadvies

Je vriendinnen kun je maar beter niet om kledingadvies vragen. In veel gevallen liegen ze namelijk, zodat zij er zelf uiteindelijk beter bij afsteken. Vertrouw voortaan dus vooral op wat je zelf in de spiegel kunt zien!

Een Brits onderzoek dat recentelijk onder 1600 vrouwen gehouden werd, liet zien dat maar liefst 40% van de vrouwen wel eens loog als het ging om de kleding van een vriendin. Het ging er dan niet speciaal om om de gevoelens van die vriendin te sparen, maar om de concurrentie wat af te zwakken. Volgens de onderzoekers is dit heel logisch; voor vrouwen is het een manier om meer aandacht van mannen te krijgen.

Het beoordelen van kleding gaat twee kanten op: als een vriendin een behoorlijk onflatteuze outfit draagt, dan wordt vaak aangegeven dat dit haar hartstikke mooi staat, terwijl een outfit die fantastisch staat weer de grond in wordt geboord. Zo verkleint de kans dat die vriendin uiteindelijk in de schaduw komt te staan van de ander.

Vooral verkopers in kledingwinkels zijn nogal eens getuigen van de bijzondere relaties tussen vriendinnen. Hoewel die er ook niet altijd om bekend staan een eerlijk advies te geven, geven een aantal van hen aan dat zij het lang niet zo bont maken als de zogenaamde vriendinnen, die iets dat helemaal niet staat volledig de hemel in prijzen.

Afbeelding: Flickr account Pink Sherbet Photography

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021