Excite

Voetbalshirts: spaar ze allemaal!

Als het WK weer gehouden wordt, dan is er één mode-item dat niet meer uit het straatbeeld weg te denken is: voetbalshirts. Voetbalshirts van Nederland, maar eigenlijk ook van bijna alle andere landen. Natuurlijk is het leuk om in ieder geval de shirts te hebben van voetballers uit je eigen land, maar het is ook zeker een goed idee om shirts van alle landen van de wereld te sparen.

Natuurlijk stel je jezelf dan de vraag: hoe doe je dat? Hoe verzamel je voetbalshirts van alle teams van de wereld? Het makkelijkste antwoord ligt voor de hand: gewoon beginnen. Maar voor je lukraak gaat verzamelen, is het handig om een lijst te maken met de landenteams. Meestal kun je zo’n lijst wel maken aan de hand van informatie op internet.

Bepaal daarnaast voor jezelf wat je wilt: wil je van elk land één shirt, of wil je van elk land een shirt met de naam van een bepaalde speler? Dat eerste is een stuk makkelijker en ongetwijfeld een goed vertrekpunt. Daarna kun je je collectie natuurlijk altijd nog uitbouwen.

Als je van elk landelijk team een shirt wilt hebben, zul je uiteindelijk op ongeveer 200 shirts uitkomen. Probeer daarom creatief aan shirts te komen, bijvoorbeeld door Nederlandse shirts in de uitverkoop te scoren en die te ruilen met mensen uit andere landen. Maak ook zeker gebruik van internet; op websites als eBay kun je vaak voor een prikkie shirts kopen. Doe dit wel na een belangrijk voetbalevenement, anders gaan de prijzen stevig omhoog!

Afbeelding: Flickr account emarquetti

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020