Excite

Verschillende soorten voetbal sportkledij

Bij elke sport heb je andere soorten kleding nodig. Zo ook bij voetbal. Bij voetbal kun je natuurlijk niet aan komen in tenniskleding. Ook tijdens de training en tijdens een wedstrijd draag je andere kleding. Wat voor soort voetbal sportkledij draag je tijdens een potje voetbal of tijdens een training?

Training

Vaak worden de kleren waarin getraind wordt niet uitgereikt door de club. Dit in tegenstelling tot het tenue voor de wedstrijden. Dit is doorgaans hetzelfde. Bij de training is uiteraard eenzelfde tenue voor iedereen niet nodig. Bij de training worden soms de wedstrijdkleren gedragen. Dit bestaat vaak uit een t-shirt, een korte broek, sokken en scheenbeschermers. Voetbalschoenen, speciale schoenen met noppen, worden altijd gedragen. Vaker wordt er een trainingsbroek of -pak gedragen tijdens de training.

Wedstrijd

Tijdens een wedstrijd draagt het elftal een tenue. Deze hebben de kleuren van de club. Dit verschilt dus per voetbalelftal wat de kleur en het dessin is. Vaak zijn het twee kleuren. De outfit moet meestal zelf worden gekocht bij een sportwinkel of bij de winkel van de club. Sommige clubs hebben een eigen winkel op het terrein.

Een outfit bestaat uit:

  • Voetbalschoenen. Deze zijn ook nodig tijdens de training
  • Shirt. Hierin zijn vaak de kleuren van de club in verwerkt.
  • Short of korte broek. Soms komt deze kleur ook terug in het shirt en soms niet.
  • Scheenbeschermers en kousen. Tijdens het potje voetbal kan er nogal eens tegen de schenen geschopt worden. Dan kunnen scheenbeschermers fijn zijn. Hierover heen gaan vaak sokken, ook in de kleur van de ploeg.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021