Excite

Is de vlindermouw voor elke vrouw?

Ooit gehoord van de vlindermouw? Een model wat meestal voorkomt bij damesmode, bij de tops in ieder geval. Tops met vlindermouwen hebben wijde mouwen of mouwen die wijduitlopend zijn. Ze worden vlindermouwen genoemd omdat je op een vlinder lijkt als je je armen gestrekt houdt. Hoe zien de tops met vlindermouw er uit? En kan iedereen ze dragen?

De vlindermouw: hip en wijd

In principe kan iedere vrouw de vlindermouw dragen. Omdat het een wijd model is, kan je veel verstoppen. Als je een vrouw bent die onzeker is over haar figuur, met name de bovenarmen, dan kan je met gerust een top met vlindermouwen aantrekken.

Niet meer strak

Het zal wat wennen zijn, die wijde vlindermouwen. Vooral omdat de gangbare mode strak is, voelen de vlindermouwen wat onwennig aan. Bij sommige tops is het model in zijn geheel wijd. Je vrouwelijke vormen zijn niet meer terug te vinden in de wijde truien of T-shirts. We zijn gewend dat de kleding strak op onze huid zit. Dat is met de vlindermouw zeker niet het geval.

Wijd en skinny

Tops met een vlindermouw staan daarom mooi op skinny jeans of een strak rokje. Wijd op wijd is meestal geen gezicht. Zo verstop je het hele lichaam. Door strak met wijd te combineren, laat je een deel van jezelf zien en het andere deel minder. Een wijde top op een skinny jeans geeft een punkachtige uitstraling. Maar dit kan natuurlijk op diverse manier gekleed worden.

Netjes stappen

Zo kan je op een nette skinny broek, een nette wijde trui dragen. Deze combinatie is goed te doen op het werk. Tijdens het stappen draag je bijvoorbeeld een strak rokje met daarop een wijde top met vlindermouwen. Daarnaast bestaan er ook jurkjes met vlindermouwen die je kan dragen naar het werk en het stappen.

De vlindermouw: gepast voor iedereen

Eigenlijk is de vlindermouw een uitkomst in het modebeeld. We hoeven niet meer superslank te zijn om mee te komen met de nieuwe mode. Iedereen kan een top aan met een vlindermouw. Maar zoals bij ieder trendy item, moet het goed gecombineerd worden. Kijk goed naar de top of jurk met de vlindermouw. Natuurlijk is het ideaal jezelf te verhullen in een trendy vlindermodel, maar elegant mag het wel blijven.


Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020