Excite

Waar vind je een vintage koopje?

Vintage is helemaal hip. Hoewel de term eigenlijk is voorbehouden aan antieke kleding, gebruiken we het steeds vaker voor alles tweedehands en hip. Hoe jaloersmakend kan het zijn als iemand een fantastisch item op de kop heeft getikt voor een prikkie. Gelukkig kun jij ook een vintage koopje scoren, het is enkel een zaak van de juiste plaats op de juiste tijd.

Vintage op de vlooienmarkt

De leukste en makkelijkste plek op leuke tweedehands kleding te vinden zijn grote vlooienmarkten of rommelmarkten. Met heel veel mazzel vind je er tweedehands merkkleding of misschien wel echte vintage! Het is een kwestie van veel geduld en veel graaien tussen bergen met afdankertjes. Soms loont het om niet te lang te twijfelen en te passen. Zorg ook dat je er vroeg bij bent, zodat andere fashionista's nog liggen te slapen en jij als eerste in de goudmijn aankomt. Als je zelf te veel spullen hebt die je niet meer past of die toch tegenvallen, kun je altijd zelf een middagje kleding gaan verkopen op de rommelmarkt.

Vintage op het internet

Tweedehands kleding kopen via het internet kan je mooie dingen opleveren, maar er zit een risico aan vast. Je kunt niet even aan de stof voelen of controleren of de naadjes allemaal nog mooi dicht zijn. Ook slijtage kun je moeilijk vaststellen van foto's op je scherm. Betaal daarom nooit te veel en houd er rekening mee dat je het niet kan passen om teleurstellingen tegen te gaan. Op het internet kom je tevens veel mensen tegen die er hun baan van hebben gemaakt om tweedehands kleding door te verkopen. De kans dat je een vintage koopje vindt, is daardoor wel kleiner.

Vintage en tweedehandwinkels

De mooiste selecties vintage of tweedehands kwaliteitskleding vind je in gespecialiseerde winkels. Helaas is de prijs er ook vaak naar. De kans op een vintage koopje is klein, maar je loopt minder risico op een miskoop. Bovendien kan het personeel in dat soort winkels je ook adviseren over het onderhoud en in welke combinaties je het kledingstuk kunt dragen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020