Excite

De vilten hoed: fashion must-have

Een echte fashionista heeft er natuurlijk al minstens één in haar garderobe: de vilten hoed. Heb jij nog geen vilten hoed? Voor een relatief kleine uitgave kan ook jij heel trendy en high fashion de straat op met deze accessoire. Hoe je de vilten hoed combineert voor een fashionable look, lees je in dit artikel.

De vilten hoed op de catwalk

De vilten hoed zagen we in de winter van 2012 al voorbij komen op de catwalk van onder andere modehuis Gucci. En dat was een ware voltreffer. Vrijwel direct na deze presentatie verscheen de vilten hoed ook in de high street winkels en dus in het straatbeeld.

De vilten hoed: het model

De vilten hoed waarmee Gucci de trend inluidde heeft een brede rand. Hierdoor worden je ogen een beetje verborgen en dat geeft natuurlijk een mysterieus effect. Let er wel op dat dit model hoed daarom de focus legt op je mond. Een mooie, opvallende lippenstift is dus een aanrader!

In welke kleuren kun je een vilten hoed dragen?

Vilten hoeden komen voor in iedere kleur die je maar kunt bedenken. Dat maakt het combineren gelijk een stuk makkelijker. Je kunt je look ton-sur-ton houden, waarbij je de kleur van je vilten hoed laat terugkomen in de rest van je outfit. Dit geeft een strak en klassiek effect. Je kunt er echter ook voor kiezen om van je vilten hoed een waar focuspunt te maken. Kies in dat geval voor een opvallende kleur hoed. Wat dacht je bijvoorbeeld van turkoois? Of steenrood? Houd de rest van je outfit dan wel sober in kleur.

Hoe combineer je de vilten hoed?

En dan natuurlijk de hamvraag: met welke kledingstukken combineert de vilten hoed het best? Een trenchcoat, bijvoorbeeld, laat zich goed combineren met de hoed voor een klassieke look. Maar ook een kort jackje past goed voor een pittige uitstraling. En voor een meer bohemien outfit kun je denken aan een maxidress in een luchtige stof. Houd dan wel je haar los onder de hoed.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020