Excite

Vijf tips om je te kleden zoals koningin Maxima

Koningin Maxima zag er afgelopen zaterdag op Koningsdag weer uit om door een ringetje te halen. Met haar uitgesproken stijlvolle smaak is ze inmiddels een waar stijlicoon geworden. Wilt u overdag ook zo stijlvol gekleed gaan als Maxima? Wij zetten vijf kledingadviezen voor je op een rij.

Prints versus monochrome

Tijdens haar werkbezoeken zie je, dat ze vaak kiest voor een mooie print, meestal dierenprints, om zo een eigen stempel op het geheel te drukken zonder daarbij overheersend te zijn. Sinds Maxima koningin is, pas dit ook meer bij haar rol. De prints mogen opvallen maar het geheel moet in evenwicht zijn. Dierenprints staan bij veel mensen goed en geven een klassieke maar levendige look. Bovendien zijn ze, mits rustig gecombineerd met accessoires, geschikt voor veel verschillende gelegenheden. Aan de andere kant zie je dat koningin Maxima ook regelmatig voor monochrome kiest, waarbij alles in één kleur wordt uitgekozen. Van de jurk of het broekpak, tot aan de schoenen, de sieraden, de hoed en de tas. Ook hiermee geeft ze een krachtig maar rustig beeld af. Het is duidelijk dat zij de persoon is waar het om draait, maar het is wederom niet overheersend.

Cape en trenchcoat

Een tweede musthave om de look van Maxima te creëren is met de cape of de klassieke trenchcoat. De cape wordt veel door koningin Maxima gedragen, omdat het comfort bij je armen biedt, die kan je vrij bewegen en tegelijkertijd geeft het een geklede look. De trenchcoat is een klassiek item dat in de kast van iedere royal hangt en geeft zeker in het voorjaar en de zomer altijd een complete look.

Broekpak met peplum

We zien Maxima natuurlijk regelmatig in de meest prachtige jurken, maar voor haar werkbezoeken heeft ze graag een broekpak aan. Onlangs werd ze nog gespot in een zijden azuurblauwe broek van haar favoriete modehuis Natan. Een item dat ze graag boven de broek draagt is de peplum. Dit bovenstuk met of zonder mouwen heeft een taillelijn met daaronder rondom een geplooid stuk stof dat gelijk uitkomt met de heupen. De vorm van de peplum zorgt voor een mooi slank silhouet. Zorg bij een broekpak ook voor een paar mooie stevige hakken.

Hoed

Maxima draagt haar haar net zo makkelijk stijlvol los als in een lage knot met een hoed, maar zeker sinds ze koningin is worden de hoeden meer uit de kast gehaald. Ga voor een mooie grote elegante schuin gesneden hoed of juist een klein rond hoedje, ook weer schuin op het hoofd bevestigd. Eenvoudig maar in opvallende kleuren of materialen. In ieder geval geen complexe bouwwerken.

Nude hakken

Tot slot om je Maxima look af te maken, zijn de nude hakken een absolute musthave. Deze kleur hakken staan overal bij en geven je benen extra lengte. Koningin Maxima draagt ze in ieder geval graag bij veel verschillende outfits.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021