Excite

Victoria Beckham ontwerpt t-shirt voor Wereld Aids Dag

  • © Getty Images
Victoria Beckham heeft dit jaar een bijzondere bijdrage geleverd aan Wereld Aids Dag. De ster ontwierp namelijk een mooi shirt dat voor het goede doel verkocht kan worden. Het resultaat is eenvoudig: het gaat om een wit short met korte mouwen en het rode lint dat het beeldmerk is van de ziekte.

Hoewel kleding van Victoria Beckham normaal gesproken voor duizenden euro's over de toonbank gaat, hoeft voor dit shirt 'slechts' 90 pond betaald te worden. De shirts worden in Londen en online verkocht. Alle opbrengsten gaan rechtstreeks naar het goede doel en worden ingezet voor de strijd tegen Aids.

In September werd Beckham aangewezen tot UN Goodwill Ambassador voor de AIDS-campagne van de Verenigde Naties. Ze miste toen de opening van haar eigen winkel in Londen om deze rol in New York in ontvangst te nemen. Beckham gaf toen aan dat ze het als haar taak zag om haar bekendheid ook in te zetten voor het goede doel.

Eerder veilde de ontwerpster via een online veiling al 600 items uit haar kledingkast om geld en bekendheid te genereren voor moeders met HIV in bepaalde delen van Afrika. Dit t-shirt symboliseert echter de eerste samenwerking tussen het 'merk' Victoria Beckham en haar werk voor de Verenigde Naties.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020