Excite

Italiaanse mode van Versace

In 1978 opgericht door Gianni Versace, is het modehuis Versace nog vrij jong vergeleken met andere Italiaanse luxemerken. In 1997 werd Gianni Versace vermoord voor zijn eigen huis aan de Ocean Drive in Miami. Het bedrijf werd overgenomen door de zuster van Gianni, modekoningin Donatella Versace als creatief directeur en haar broer Santo Versace die de bedrijfsleiding op zich nam.

Geschiedenis van Versace

De officiële naam van Versace is Gianni Versace S.p.A. Het bedrijf startte met een winkel in modehoofdstad Milaan en was meteen een succes. In 1994 werd het modehuis wereldberoemd toen Elizabeth Hurley gezien werd in misschien wel de beroemdste Versace Little Black Dress. Het strakke zwarte model, bijeengehouden door grote gouden veiligheidsspelden, maakte van zowel Versace en Hurley in één klap gevestigde namen.

Versace lijnen

Versace heeft verschillende ontwerptakken, die elk een deel van het totale modehuis op zich nemen. Ontwerpers en stylisten werken samen in teams die zijn ingedeeld per lijn of merk. Elk team moet verantwoording afleggen aan Donatella Versace. Ook het nichtje van Donatella, Allegra Versace, heeft een stem in de vormgeving en uitstraling van het merk. Bovendien bezit zij 50 procent van de waarde van het bedrijf. Haar vader heeft dit zo vast laten leggen in zijn testament. De verschillende lijnen van Versace zijn: Atelier Versace, Versace Couture, Versace Sports, Versace Home Collection, Versace Jeans Couture,Versace Collection en Versus. Versace heeft tevens een hotel: Palazzo Versace.

Versace kleding

Versace Sport bestaat niet meer sinds 2008, omdat productiefouten de merknaam vervuilden. Versace Couture is de meest toonaangevende lijn die elk seizoen op de catwalk in Milaan wordt vertoond. Donatella Versace ontwerpt zelf elk seizoen ook enkele kledingstukken voor op de catwalk. Versace Collection is de andere high-end lijn die gericht is op jongere klanten. Versace Jeans Couture is de meest betaalbare lijn van het modehuis en produceert vooral alledaagse en informele kleding en luxe jeans. Deze laatste lijn is het meest verkrijgbaar en heeft ook de grootste afzetmarkt, het heeft 56 flagship winkels en is verder verkrijgbaar bij zo’n 1.800 luxe warenhuizen zowel in de winkelstraten als op het internet.

Andere Versace producten en celebs

Behalve kleding is Versace ook bekend van zonnebrillen, accessoires zoals horloges en juwelen, tassen, cosmetica en zelfs interieurs. Versace kent ook een rijke geschiedenis van samenwerkingen met bekende sterren uit film en muziek. Bekende modellen worden ook vaak voor een bepaalde periode contractueel aan het merk gekoppeld. Enkele voorbeelden zijn prinses Diana, Beyoncé en Mila Jovovich.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020