Excite

Verpleegster ontwerpt hippe kleding voor mensen in rolstoel

  • © Getty Images
Voor mensen die aan een rolstoel gebonden zijn, is het vaak lastig om er trendy en leuk uit te zien. Veel rolstoelgebruikers kopen hun kleding namelijk standaard een paar maten te groot, zodat rokjes geen inkijk hebben, broeken geen hoog-water-effect vertonen en ze ook niet met een blote rug zitten. Maar dat zorgt er wel voor dat er meestal hele lappen stof over zijn, die maar moeilijk charmant verborgen kunnen worden. Marije van der Windt, die zelf werkzaam is in de gehandicaptenzorg, besloot daar iets aan te doen.

Ze ging aan de slag en ontwierp functionele kleding die ook heel erg modebewust is, in tegenstelling tot de aangepaste kleding die wel beschikbaar is, maar maar niet echt trendy is. Natuurlijk heeft ze de kleding ontworpen in samenwerking met de 'zittende mens', zoals ze haar doelgroep omschrijft. Pasmodel Jannie Kloppenburg is vast heel enthousiast en kan niet wachten tot de kleding ook daadwerkelijk verkrijgbaar is.

Nu heeft Jannie veel problemen met het vinden van geschikte kleding. De trendy lange jassen van dit moment zitten binnen no-time tussen haar wielen, evenals de stof van de uiteenlopende jurkjes. Spijkerbroeken koopt ze nu standaard een paar lengtematen groter, omdat ze anders boven haar enkels uit komen. En als ze leuke kleding aan heeft, moet ze eigenlijk als een pop zitten om het ook leuk te laten zitten.

Met de kleding die Marije ontworpen heeft, hoeft dat niet meer. In samenwerking met ontwerpster Katja van Groningen ontstond de nieuwe kledinglijn, voorzien van t-shirts, blouses, jeans en colbertjes. Kortom: alle basisstukken die iedereen in zijn of haar garderobe zou moeten hebben. In april opent er een winkel in Arnhem met de kleding, maar deze zal kort daarna ook beschikbaar zijn in een online shop. Zo hoeven mensen in een rolstoel zich niet in onmogelijke bochten te wringen om, bijvoorbeeld met het regiovervoer, naar de winkel te komen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021