Excite

De catwalk trend: veren

Misschien was het je al opgevallen, zeker wanneer je de modebladen bijhoudt. De nieuwste trend in de damesmode zijn veren! Het gevederte komt niet alleen terug in accessoires, maar ook volledige kledingstukken geheel in veren getooid zijn verkrijgbaar. Is deze trend iets voor jou? En waar vind je een nu veren kledingstuk of accessoire in de winkel?

Veren in accessoires

Veren in haaraccessoires gaan al een tijdje mee. Haarbanden in folklore stijl met veertjes aan de einden, of mooie minihoedjes met veren er in verwerkt, heel jaren '20.

Maar ook in nieuwe accessoires komen de veren tegenwoordig aan bod, bijvoorbeeld in sieraden. Pauwenveren als mooie hangers, of lange oorbellen van verschillende veersoorten of een veer aan een lange ketting.

Veren als kledingstuk

Kersvers van de catwalk zijn de kledingstukken waarin veren zijn verwerkt. Dat kan subtiel zijn, door veren alleen te verwerken in de details, zoals kraagjes en zomen. Maar het kan ook een stuk bombastischer, met gehele rokken en jurken uit stof volledig bewerkt met veren. Zo zagen we de veren frenzy terugkomen in collecties van onder andere Burberry Prorsum, Chanel, Sonia Rykiel en Louis Vuitton.

Ook onder de celebs vindt de veren trend gretig aftrek. Zo werken bijvoorbeeld Mary-Kate Olsen, Madonna, Emma Watson, Blake Lively en Nicole Richie gespot in een gevederde outfit. Op en top glamour dus!

Veren te koop

Maar niet iedereen kan zich een designer jurkje veroorloven. Gelukkig zijn er ook diverse high street winkels die een vederen kledingstuk in het assortiment hebben opgenomen. Neem eens een kijkje bij H&M, Topshop of Urban Outfitters en wie weet scoor je wel een prachtige veren jurk of rok!

Veren combineren

Heb je dan je veren rokje of jurkje aangeschaft, hoe combineer je dat dan? De beste tip is om de rest van je outfit simpel te houden. Kies ook niet voor wijde kleding, maar juist voor meer bodycon. Zo creëer je een mooi silhouet en voorkom je dat je eruitziet alsof je bent geëxplodeerd. Laat je veren kledingstuk je statement stuk zijn!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020