Excite

Vera Wang jurk passen weer gratis

In China is het weer mogelijk om een Vera Wang trouwjurk euro gratis te passen. In een bruidswinkel in Shanghai moesten klanten 500 dollar (370 euro) neerleggen om een ontwerp van Vera Wang te passen. Voor dat geld mochten de aanstaande bruiden anderhalf uur jurken uitproberen in de winkel.

Financiële maatregel Vera Wang

De financiële maatregel was bedacht, omdat Vera Wang haar beroemde ontwerpen wilde beschermen. Vera Wang liet na de ophef bij het invoeren van de maatregel een persbericht uitgaan, waarin ze uitlegt dat ze namaak wil tegengaan. Ze heeft er naar eigen zeggen genoeg van dat de bruidsjurken in de pashokjes worden gefotografeerd om ze vervolgens te laten namaken voor een veel lager bedrag. Ook zou de maatregel bijdragen aan de exclusiviteit van het merk.

Chinese media

De Chinese media springen er bovenop en het 500 dollar pasgeld kon dan ook rekenen op duizenden negatieve reacties. Dat moet indruk hebben gemaakt. Wang heeft nu na ‘zorgvuldig onderzoek’ besloten het beleid aan te passen, waardoor de jurken weer gratis gepast mogen worden. Het is in China niet ongewoon een kleine bijdrage te vragen voor het passen van kleding.

Geldsom terugbetaald

Overigens hoefden klanten de 500 dollar alleen te betalen als ze geen jurk aanschaften. Wie de winkel verliet met een echte Wang bruidsjurk kreeg de geldsom gewoon terugbetaald.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020