Excite

Veel plezier met oude voetbalshirts

Welke Feyenoorder wil er niet rondlopen in oude voetbalshirts van de club toen het nog echt goed ging? Wie zou het shirt dat oranje droeg in 1988 niet willen hebben al dan niet met van Basten achterop? Zo heeft elke club of nationaal elftal wel momenten waarvan supporters het waard vinden om een shirt te bewaren of aan te schaffen.

Nostalgie

Schrijver en oud-voetballer Jan Mulder kan er lyrisch over vertellen. De oude voetbalshirts met v-hals en een kraagje. Hij heeft ook voorbeelden van clubs die prachtige shirts hebben of hadden. Die oude voetbalshirts behoren tot de nostalgie waar supporters op vallen. Er zijn velen die van hun favoriete club ieder jaar een nieuw shirt kopen en dat al dan niet voorzien van handtekeningen opgehaald bij de trainingen in een speciale kast bewaren of het zelfs inlijsten.

Mode

Ook de mode speelt op dit verlangen naar het voetbalverleden terug. Met schoenen heeft bijvoorbeeld het merk Quick heel handig op deze trend ingespeeld en vorig modejaar waren de oude oostblokshirts ineens heel populair en zag je menig man met een shirt of trainingsjack waarop CCCP stond lopen.

Internet

Wie op zoek is naar oude voetbalshirts hoeft maar op internet te kijken: van foto's van de shirts tot online veilingen of tweedehands aanbiedingen. Bekende sites zijn voetbalshirts.com en in het Engels, maar heel erg compleet, oldfootballshirts.com. Op beide sites kun je naar de verkoop doorklikken, en op de Engelse site kun je zelfs gedragen shirts van spelers uit de diverse competities kopen. Al zijn die vaak niet goedkoop.

Hobby

Als fanatiek aanhanger van een club kan alleen het verzamelen van de oude voetbalshirts uit de historie van die club al een hele leuke hobby zijn. Op voetbalshirts.org vind je er leuke voorbeelden van.

Kortom, oude voetbalshirts zijn misschien bij de club vervangen. maar brengen nog heel veel mensen veel plezier!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021