Excite

Vanessa Paradis gezicht van H&M

De Franse Vanessa Paradis is het gezicht van de H&M Conscious Collection van 2013. Dat werd vandaag bekend gemaakt door de Zweedse modeketen. Tegelijkertijd werd op Youtube een video gelanceerd waarin Vanessa al te zien is in een aantal duurzame kledingstukken die H&M in de Conscious Collection op de markt zal brengen.

Duurzame collectie

De Conscious-lijn is een duurzame collectie die de H&M ieder jaar op de markt brengt. Zo wil het Zweedse bedrijf aandacht vragen voor hun visie op duurzame en stijlvolle kleding. De Conscious Collection van 2013 zal vanaf 19 maart in de winkels hangen.

Vanessa Paradis blij

Vanessa Paradis is natuurlijk blij met haar klus. “Ik zet me graag in voor de Conscious-collectie van H&M,” laat de Franse actrice, zangeres en ex van Johnny Depp in een persbericht weten. “Ik doe zelf ook mijn best om duurzamer te leven, ik heb bijvoorbeeld veel vintage kleding in mijn garderobe. Ik hou van deze stijl en het is milieuvriendelijk, want je gebruikt en hergebruikt oude kleding. Dat geeft me een goed gevoel.”

Collectie

In de video van H&M is te zien dat Vanessa Paradis schittert in een zomerse, gele jurk met ruches, een versierd uniformjasje met rits gecombineerd met een broek met botanische print. De collectie bevat ook sportievere stukken, zoals een jumpsuit en een t-shirt jurk met tropische print. Naast dameskleding is er duurzame heren- en kinderkleding. Ook aan accessoires is gedacht. De hele collectie is gemaakt van duurzame materialen zoals biologisch katoen en gerecycled polyester en tencel.

Kledinginzameling

Naast de lancering van de Conscious kledinglijn start H&M meteen een wereldwijde kledinginzameling. Klanten kunnen overal ter wereld hun oude kleding naar H&M brengen. In ruil daarvoor ontvangen ze een kortingsbon. H&M heeft een maximum gesteld van twee tassen oude kleding per klant. Om mee te doen aan de actie hoeft de ingeleverde kleding niet van het Zweedse merk zelf te zijn.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021